latinica  ћирилица
09/01/2022 |  09:32 ⇒ 09:32 | Аутор: СРНА

Додик: Вучић никада није рекао да се нешто мора урадити, Путин зна сваки детаљ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да му предсједник Србије Александар Вучић никада није рекао да нешто мора да уради, док за руског предсједника Владимира Путин каже да зна сваки детаљ ситуације у БиХ.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

- Стекао се утисак да је Додик "велики намћор" коме он може нешто дефинисати. Морам да кажем да да Вучић мени никада није рекао да нешто морам урадити и мислим да и он зна да је то немогуће - рекао је Додик за "Веречње новости".

Додик је захвалан свима у Србији, поготову Вучићу за разумијевање и подршку, те је истакао да су сви у Српској загледани у Србију и поносни на сарадњу, поготово у посљедње вријеме.

- Мислим да је ово најконкретнија и највидљивија подршка. Они нама помажу да изградимо инфраструктурне објекте у многим општинама. Тако смо ми били спремни да притекнемо у помоћ и позајмимо струју Србији. Интеракција је јасна - навео је Додик.

На константацију да дежурни критичари Вучића често истичу да Додик повлачи потезе на штету Србије, Додик је рекао да је недостојно коментарисати оне који промовишу само мржњу према српском народу и држави.

- Према мом мишљењу, они су маргинални у српској националној и сваког другој свијести и мислим да им се прекомјерно даје пажња - каже Додик.

Он је навео да у Србији постоје људи који немају појма о каквим се односима овдје ради, а спремни су да коментаришу све нацрње против Срба.

- Није проблем да постоје медији који мисле сасвим другачије, већ је проблем што они промовишу удар на Републику Српску, а издају се у Београду - рекао је он.

Говорећи о недавном сусрету са руским предсједником Владимиром Путином и колико се ослања на Москву у планирању даљих политичких корака, Додик је рекао да велике силе само периферно познају ситуацију, али да је код Руса примијетио велико познавање детаља, па и код самог Путина.

Додик напоменуо да је Путин рекао да је Русија за поштовање међународног права и Дејтонског споразума, да зна да је тај споразум оскрнављен и да ће подржати његову борбу и политички процес у оквиру тог споразума, као и да је Русија за територијални интегритет БиХ.

- И то је то. Они неће ићи даље од тога. То нама и одговара, јер желимо да се обрачунамо са декаденцијом и кршењем Дејтонског споразума. А колико је све декадентно јасно говори да мени који годинама инсистирам на Дејтонском споразуму буду уведене санкције за антидејтонско понашање - рекао је Додик.