latinica  ћирилица
09/01/2022 |  11:05 ⇒ 10/01/2022 | 13:16 | Аутор: РТС

Смајловић: Нико више не мисли да је Српска самопослуга у коју долазе странци и узимају шта хоће

Република Српска данас низом манифестација обиљежава јубилеј - 30 година постојања.
Љиљана Смајловић (фото: Медија Центар) -
Љиљана Смајловић (фото: Медија Центар)

Колумнисткиња Недељника Љиљана Смајловић наводи за РТС да Република Српска шаље поруку - ово је наших првих 30 година, ако смо опстали три деценије опстаћемо и даље.

Оцјењује да нико више не мисли да је Република Српска самопослуга у коју долазе странци и узимају шта хоће.

Смајловићева је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, навела да постоји симбиоза између Београда и Бањалуке и да је то тако ко год да је на власти. 

- Што се тиче Београда премијерка Србије је за мене изненађујуће тврдо и децидирано изнијела да постоји нека симбиоза између Београда и Бањалуке, то је тако ко год да је на власти и у Београду и у Бањалуци, ту ствар не мијења ништа које су личности ту, зато што је она дубља од тога које су личности - наводи Смајловићева.

Објашњава да се та симбиоза мијењала у зависности од тога колики је притисак Запада и колики је отпор према Западу.

- Западу та симбиоза није толико сметала када им је одговарао Милорад Додик и када им је одговарало у неким фазама да увијек траже од Београда да притисне Додика, да га обуздава. Дакле, та симбиоза ће остати. И ја лично поздрављам што је то Ана Брнабић, опет кажем за мене изненађење колико је она то жестоко и тврдо изнијела у Бањалуци - истиче Смајловићева.

Додаје да је пријатно изненађена да је Република Српска опстала.

- Знате, да сте мене питали послије Дејтона да ли ће се одржати Република Српска ја бих вам вам рекла - ма, какви. Ако се одржи пет година биће чудо. Ја сам веома пријатно изненађена да је Република Српска опстала, и претпостављам да су њени грађани данас врло поносни и задовољни - наводи Смајловићева.