latinica  ћирилица
09/01/2022 |  11:59 ⇒ 15:54 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Српска иде у сигурну будућност

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић вјерује да Република Српска иде у сигурну будућност и да су тога свјесни и њени грађани.
Литургија у Храму Христа Спаситеља - Фото: РТРС
Литургија у Храму Христа СпаситељаФото: РТРС

Цвијановић је изјавила новинарима да је данас важно рећи да је Република Српска модерна и стабилна политичка заједница, која зна шта хоће, никоме не жели да смета, жели да оствари све своје циљеве.

Након што је присуствовала Светој архијерејској литургији у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, Цвијановићева је рекла да грађани разумију да све оно што је рађено у протеклих 30 година, од тешких политичких одлука, одбране слободе и борбе за слободу током протеклог рата, до тешког послијератног периода када се морало обнављати и градити, те водити рачуна о свему да би друштво функционисало.

Цвијановић је истакла да је 30. рођендан Републике Српске важан јубилеј који се почео обиљежавати различитим садржајима и догађајима још јуче, а биће настављен и сутра.

- Мислимо да је ово велики успјех свих нас који живимо у Републици Српској, да смо упркос разним изазовима и проблемима са којима смо се суочавали у стању да прославимо велики јубилеј на један величанствен и достојанствен начин и са поносом - рекла је Цвијановић.