latinica  ћирилица
09/01/2022 |  12:44 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Стефановић: Дан Републике Српске се слави са огромним поносом

Потпредсједник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић упутио је честитку поводом Дана Републике Српске, уз жеље да Српска настави да се развија на путу мира, стабилности и просперитета.
Небојша Стефановић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Небојша Стефановић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Свим грађанима наше братске Републике Српске од срца честитам Дан Републике и крсну славу Светог архиђакона Стефана. Данас се навршава ваших првих 30 година и ово је ваш најважнији дан који славимо са огромним осећајем поноса - навео је Стефановић у честитки.

И градоначелник Београда Зоран Радојичић честитао је 9. јануар, Дан Републике Српске, истакавши да Српска све у матици Србији већ 30 година чини поносним, непрестано дајући примјер како се воле своја земља и народ.

- Настала на темељима тешке борбе, Република Српска је остварење сна и плод тежње наше браће преко Дрине да живе безбједно и у миру са свима. Првих 30 година је за нама, а ја од срца желим да обиљежите још много јубилеја, заједно са Србијом, као вашом најјачом подршком - навео је Радојичић.

Он је истакао да је град Београд у претходној години показао да је увијек ту за своју браћу, те подсјетио на прошлогодишње састанке са колегама из Бањалуке, Бијељине, Требиња, Источног Сарајева, Вишеграда, Сребренице.

- Заједно смо доказали да су наше везе нераскидиве. Радујем се што ћемо и у овој години наставити да радимо на снажењу наших односа - поручио је градоначелник Београда.