latinica  ћирилица
09/01/2022 |  13:18 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Лукач: Опстаће Српска и њена полиција (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је за РТРС да је свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањалуци протекао у најбољем реду, достојанствено и мирно, као и читав програм обиљежавања Дана Републике.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је подсјетио да свечани дефиле прошле године није одржан због ситуације изазване пандемијом вируса корона, али да је ове године, за 30. рођендан Српске, успјешно организован, уз велики број учесника и бројне грађане.

- Хиљаде грађана, више него икада до сада, подржале су не само учеснике дефилеа, већ Републику Српску и њен рођендан - истакао је министар.

Лукач је честитао Дан Републике, поручујући да ће Република Српска да опстане и наредних 30 година, а тако и њена полиција.

Он је нагласио да је поносан на све припаднике МУП-а Српске, додајући да подмлађују полицију Српске, да је 2.000 младих људи у редовима МУП-а и бориће се да помогну грађанима.

- Велики број младих је с поносом обукао униформу и учествовао у дефилеу, носећи Републику Српску у срцу. Сама заинтересованост младих људи гарантује да ће остати и Српска и њена полиција - рекао је Лукач.

Он је навео да су сви припадници МУП-а, који нису учествовали у дефилеу, имали задатак да одрже јавни ред и мир, те поменуо да постоје одређене пријетње према Републици Српској, којима смета обиљежавање Дана Републике.

- Не смијемо да допустимо таквим људима да угрозе наше грађане и наши службеници су били распоређени да очувају јавни ред и мир - истакао је Лукач.

Он је позвао грађане да дођу на концерт Полицијског оркестра који ће вечерас бити одржан у Бањалуци.