latinica  ћирилица
09/01/2022 |  16:43 ⇒ 16:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Срђан Ђоковић: Новак је персонификација слободе

Четврти скуп подршке у низу најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу одржан је данас испред Скупштине Србије.

Ђоковић је већ пети дан у хотелу за мигранте у Мелбурну, гдје тренутно чека саслушање, након што му је Аустралија поништила визу за боравак у земљи због наводно неиспуњавања услова.

Окупљенима испред Народне скупштине обратили су се чланови породице Ђоковић, који су захвалили на подршци коју Новак добија из Србије, али и од људи широм свијета.

- Нека цијели свијет чује истину. Надамо се да је суд независан и да ће Новак да изађе као побједник и слободан човјек. Да га ускоро видимо на тениском терену - поручио је Ђорђе Ђоковић, Новаков брат.

Ђоковићева мајка Дијана говорила је у каквим условима се налази први рекет свијета.

- Новак има само ручак и вечеру, нема доручак. То нису људски и хумани услови. То ми је Новак лично рекао. То нису услови ни за затвор, тамо имају три оброка дневно и могу да изађу напоље. Нема ни прозор нормалан, да гледа на парк, него гледа у зид. Идемо даље, надам се да ћемо побиједити - рекла је Дијана Ђоковић.

Отац Срђан рекао је да власти Аустралије нису показале никакво поштовање према тенисеру који је девет пута освајао грен слем у Мелбурну.

- Најбољем дечку на свијету ово раде. Девет пута је освојио тај њихов Аустралијан опен. Никакво поштовање немају. То се дешава јер смо ми само мали дио свијета, али поносни смо. Не могу нас сломити. Новак је персонификација слободе, свега људског што један човјек садржи у себи. Срам их било. Не народ, већ политичаре - истакао је Срђан Ђоковић.

Влада Викторије и Тенис Аустралије дали су Ђоковићу дозволу за учешће на Аустралијан опену на основу медицинског изузећа, коју је блокирала федерална влада, а вечерас у поноћ по нашем времену, суд у Аустралији слушаће Новака Ђоковића и тим министарке унутрашњих послова Карен Ендрјуз, када ће бити познато да ли ће најбољи тенисер свијета бранити титулу освојену прошле године или ће морати да напусти земљу.