latinica  ћирилица
10/01/2022 |  12:23 | Аутор: СРНА

Којић: Бошњаци судском тортуром желе наметнути доминацију у БиХ

Да је судство у БиХ постало инструмент спровођења и наметања бошњачких политичких и других циљева показују свакодневне пријетње бошњачких званичника, али и обичних грађана из тог народа, који путем медија и друштвених мрежа траже покретање тужби против свега што долази из Републике Српске и од српских представника и народа, оцијенио је предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранимир Којић.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

Он каже да се судом пријети сваком ко изнесе свој став или мишљење о било чему, а што није у сагласности са бошњачким интересима и што се противи њиховој апсолутној доминацији и власти.

- У политичком Сарајеву покушава се створити такав амбијент или стање да једино мјерило у било чему што се ради или говори у БиХ буде одобрење или сагласност СДА и бошњачких лидера, без обзира да ли је то на штету српског и хрватског народа, што је најчешћи случај - сматра Којић.

Наметање бошњачке доминације у било каквом одлучивању постаје неиздржљиво и то се мора спријечити, каже Којић, јер се свакодневно износе клевете, мајоризује српски народ и омаловажава његова култура, права, обичаји, традиција и празници.

Он напомиње да то потврђује и најава функционера СДА Шемсудина Мехмедовића да ће покренути иницијативу да се 9. јануар прогласи даном почетка наводног геноцида.

- Умјесто да одговара за почињене злочине над Србима у току рата, Мехмедовић пријети и покреће неке накарадне иницијативе које преко правосуђа БиХ жели наметнути српском народу, што је недопустиво - указује Којић.

Према његовим ријечима, то показује колико Мехмедовић мрзи Републику Српску, српски народ и све што му припада и што баштини.

- Није му пало на памет да се огласи на Божић и да се извини за све оно што је урадио /бошњачки ратни командант/ Насер Орић у Кравици, него је, вјероватно, поносан на то злодјело - истиче Којић.

Говорећи о Мехмедовићевој најави, он указује да су муслиманске снаге показале шта желе да учине у Подрињу, али и у цијелој тадашњој држави, а жељеле су да Србе избришу са лица земље.

- То показују масовни злочини које су почели чинити од априла 1992. године и све до Божића 1993. године и злочина у Кравици, што су потврдили само девет дана касније у Скеланима када су побили све што су стигли - наводи Којић.

Он каже да постављање снајпера на мјесту одакле се нишани мост и убијају српски цивили није ништа друго него геноцидна намјера, али за Мехмедовића су то цивилизацијске вриједности.

Којић истиче да Мехмедовићу смета 9. јануар, па се утркује са званичницима СДА Рамизом Салкићем и Бакиром Изетбеговићем ко ће јаче да напада све што је српско да би придобили наклоност што већег броја бошњачких присталица јер је ово изборна година.

- Република Српска је трајна категорија и то нам нико не може одузети, као што нам нико не може наметнути било какве законе јер се не бојимо истине и нико нам неће забранити да је говоримо - каже Којић.

Он наводи да је јучерашње обиљежавање 30 година од настајања отаџбине Републике Српске још једном показало да је она неоспорна и да ће живјети вјечно, ма колико она сметала сљедбеницима Алије Изетбеговића и онима који вјерују у реализацију "Исламске декларације".