latinica  ћирилица
10/01/2022 |  12:40 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Наредних дана веома хладно са повременим снијегом

У Републици Српској ће наредних дана бити претежно облачно и веома хладно са повременим снијегом, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро и током дана биће хладно, уз снијег углавном на истоку и централним крајевима, а повремено и на сјеверу. На југу ће бити углавном суво, сунчано и вјетровито. Увече и током ноћи очекује се престанак падавина.

Минимална температура ваздуха биће од минус пет до два степена, на југу до шест, у вишим предјелима од минус седам, а максимална од минус два до три, на југу до девет степени, а у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверних смјерова, на југу са јаким ударима, посебно на планинама.

У сриједу, 12. јануара, јутро ће бити претежно облачно, суво и веома хладно са мразем, на југу ведро.

Од сјевера ка централним крајевима доћи ће до постепеног разведравања, па ће током дана бити сунчаних периода. Облачније може остати на истоку, док ће током вечери бити ведро у већини крајева и хладно.

Минимална температура ваздуха биће од минус шест до нула, у вишим предјелима од минус 10, а максимална од минус четири до два, на југу до седам, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

У четвртак, 13. јануара, ујутро ће бити ведро са умјереним до јаким мразом и веома хладно, у источним предјелима претежно облачно, око ријека и по котлинама је могућа магла. Током биће дана са сунчаним периодима, уз промјенљиву облачност, и хладно. Увече и током ноћи доћи ће до наоблачења са сјевероистока које ће донијети снијег у централним и источним крајевима.

Минимална температура ваздуха биће од минус осам до минус три, у вишим предјелима од минус 15, а максимална од минус четири до два, на југу до седам степени, у вишим предјелима од минус седам степени Целзијусових.

У петак, 14. јануара, јутро ће бити облачно и хладно, са слабим снијегом у централним и источим крајевима, на југу ведро. Послијеподне се очекује престанак падавина и разведравање од сјевера ка централним крајевима. На југу Херцеговине већи дио дана биће сунчано.

Минимална температура ваздуха биће од минус пет до нуле, на југу до два степена, у вишим предјелима од минус девет, а максимална од минус један до пет, на југу до 10, у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.