latinica  ћирилица
10/01/2022 |  14:40 ⇒ 20:10 | Аутор: РТС

Ђоковић: Желим да останем и такмичим се на Аустралијан опену (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић тренирао је на "Род Лејвер арени", послије чега се први пут огласио послије саге кроз коју је прошао.
Ђоковић у Мелбурну (фото: twitter.com/DjokerNole) -
Ђоковић у Мелбурну (фото: twitter.com/DjokerNole)

Ђоковић није губио вријеме пошто му је дозвољено да борави у Аустралији и већ је почео да се спрема за први гренд слем у сезони, што је потврдио и његов брат Ђорђе на конференцији за медије.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића, потом се чекала одлука министра Алекса Хока, а када она није стигла, српски играч је постао слободан.

Иако постоји могућност да му виза буде укинута у уторак, бранилац титуле је одмах отишао у Мелбурн парк и у вечерњим часовима одржао тренинг на највећем стадиону у комплексу.

- Драго ми је што је Суд преокренуо одлуку о укидању визе. Без обзира на све што се десило, желим да останем и да се такмичим на Аустралијан опену. Остајем фокусиран на то, долетио сам овдје да играм на једном од најважнијих турнира пред невјероватним навијачима - написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Новак је изашао из хотелског притвора послије шест дана и желио је да се размрда на терену на којем су му друштво правили чланови тима - Горан Иванишевић, кондициони тренер Марко Паники и физиотерапеут Улисес Бадио.

- Новак је већ био на терену, већ је тренирао - рекао је његов брат Ђорђе.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, титулу брани управо Ђоковић, који је девет пута дизао пехар на "Род Лејвер арени".