latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:08 ⇒ 04/02/2022 | 12:51 | Аутор: СРНА

Вулић: Џаферовић да научи од Додика како се воли своје, а туђе поштује

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да успаваном Шефику Џаферовићу, који се јавља само кад треба нешто рећи против Републике Српске, смета смотра легалних, репрезентативних и професионалних институција и њених припадника које је љепота било видјети.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Претпоставимо да би Шефик радије гледао марш "Младих муслимана" или неких формација са традицијом "Ханџар дивизије" широм БиХ и то би му било на понос. Љубомора је то, јер Федерација БиХ нема ни грб, ни заставу, ни химну ни свој дан, нити било шта да славе - рекла је Вулићева коментаришући Џаферовићеву изјаву Ди велту у којој је навео "да је чињеница да босанско-српске снаге безбједности 9. јануара из године у годину марширају улицама Бањалуке и прослављају свој државни празник, стога се /то/ сматра провокацијом".

С обзиром на то да не прихватају реалност Федерације, рекла је Вулићева, онда присвајају БиХ да је њихова и сматрају да могу да одређују шта ће ко да ради и слави.

- Срећа па се Шефик ништа не пита у вези са тим, а неће се ни питати. Не пита се ни у својој кући, ни у свом кабинету, ни у својој странци, па што би се придавала пажња шта каже о нашем Дану Републике - рекла је Вулићева, нагласивши да Џаферовић бестидно лобира за смишљено, циљано и трајно истребљење Срба из БиХ.

Она је констатовала да је јасно да Џаферовић жели унутарну, исламску БиХ.

- Племенити људи разговарају и договарају се, не руше ништа. БиХ руше поједини Бошњаци, неспособни да буду самостални и моћни и зато имају комплексе од Милорада Додика, јединог државника - истакла је Вулићева, поручивши Џаферовићу да има прилику да бар научи од Милорада Додика како се воли своје, а туђе поштује.

Она је оцијенила да су предимензионирана измишљања и компарација са нацизмом одраз психе Шефика Џаферовића.