latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:30 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Кошарац о Шаровићевим изјавама

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је Срни да су изјаве предсједника СДС-а Мирка Шаровића поводом обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске, посљедњи у низу доказа његове кукавичке и издајничке политике која је дубоко усмјерена против српског народа и Републике Српске.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

Кошарац је оцијенио да су сулуде и на граници здравог разума Шаровићеве тврдње да Република Српска "постаје земља која нема перспективу и земља у којој нема наде, елана и оптимизма".

- Не би било изненађујуће нити неочекивано да су такве ријечи дошле из уста представника политичког Сарајева. Но, када их изговори Шаровић, бивши предсједник Републике Српске и актуелни предсједник некада озбиљне националне партије, то је заиста тужно, несхватљиво и неприхватљиво. Поражавајуће је што Шаровић својом политиком свакодневно доказује да је опозиција Републици Српској, њеним институцијама и српском народу, а не само СНСД-у и нашим коалиционим партнерима - рекао је Кошарац.

Он је додао да величанствена и поносна прослава 9. јануара широм Републике Српске вјероватно иритира Шаровића, с обзиром на његову изјаву да не преферира такав начин обиљежавања.

- Нека Шаровић одговори на питање кога то иритира прослава 9. јануара - да ли су то његови ментори из дијела међународне заједнице или су то сљедбеници ратне политике Алије Изетбеговића, који на сва звона хвале /не/дјеловање СДС-а и ПДП-а приликом гласања у Народној скупштини Републике Српске о враћању надлежности Српске. Или су то пак, како нам Рогатичани ових дана говоре, Шаровићеви рођаци Хаџихасановићи?! - упитао је Кошарац.

Према његовим ријечима, најбољи одговор на несувисле ријечи Мирка Шаровића на рачун Републике Српске дали су управо грађани Српске, који су са поносом и на достојанствен начин обиљежили јубиларни 30. рођендан Републике Српске.

- Република Српска је наша кућа, гарант наше слободе, опстанка и останка. Њене рођендане славимо из љубави, а не из ината или да иритирамо било кога. Она је жеља српског народа, који је показао и доказао да стоји уз политику српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и институција Републике Српске у одлучности да се сачува њен уставни капацитет и борби против развлашћивања Републике Српске - закључио је Кошарац.