latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:59 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Тениски савез Српске: Подршка Ђоковићу - да буде јачи него икад

Тениски савез Републике Српске даје пуну подршку најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, његовој породици и тиму у борби за очување спортских и универзалних људских права и вриједности, те вјерује да ће из свега што се догодило у Аустралији изаћи још јачи и снажнији, рекао је предсједник Савеза Драшко Милиновић.
Драшко Милиновић и Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Драшко Милиновић и Новак ЂоковићФото: РТРС

Милиновић је навео да је Савез у сталном контакту са породицом Ђоковић, те оцијенио да је велика срамота за аустралијске власти и њихову тениску федерацију све што се догодило Ђоковићу јер се показало да су њихови потези били катастрофални, саопштено је из Савеза.

- Новак је побједник у свим аспектима и спорта и живота и, знајући животну филозофију њега и његове породице, он ће сигурно из свега што му се тренутно дешава, изаћи јачи него икада. Мотивисан универзалном добротом и својим приступом према животу уопште, убијеђени смо да ће наставити да помјера границе у најбољем могућем смислу за све - навео је Милиновић.

Он је додао да су учињене невјероватне грешке, због којих је потпуно погажен сав смисао тениског спорта, те да вјерује да послије овога више ништа неће бити исто.

- Оно што је учињено Новаку је срамно за једну државу која има гренд слем турнир и они ће бити одговорни за све даље што се буде дешавало. Ваљда је требало да учине све да Новак Ђоковић у Мелбурну буде дочекан како доликује, као први тенисер свијета, најбољи свјетски тенисер у историји, доказани свјетски хуманитарац и човјек који на најбољи могући начин у савременом свијету помјера све спортске и људске границе, не за себе, већ и за све тенисере на туру желећи само добро - рекао је Милиновић.

Он сматра да би свима у Аустралији, али и свуда у свијету, долазак најбољег тенисера свијета у њихову земљу требало да буде привилегија и част, а не прилика за добијање јефтиних политичких поена.

- Обавезе сваке тениске федерације као организатора су да у пуном капацитету координише све детаље око доласка тенисера у земљу у којој се одржава турнир и у сарадњи са властима на свим нивоима у земљи пружи пуну подршку тенисерима, односно пуно гостопримство и отклони и најмањи проблем који би се евентуално могао појавити - истакао је Милиновић.

Он је напоменуо и да Тениски савез Републике Српске када организује АТП челенџер Српска опен, а који је неупоредиво мањи турнир од гренд слем турнира, чини све да тенисерима омогући неопходне спортске, логистичке и административне услове.

- Свака земља која има било какав АТП турнир чини све у њеној моћи, да заједно са тениском федерацијом, учини све да тенисери имају најбољи могући третман, јер је то огледало те земље у свијету - навео је Милиновић.