latinica  ћирилица
10/01/2022 |  20:19 ⇒ 20:19 | Аутор: Блиц

Аустралију ће процес против Ђоковића скупо да кошта

Исход цјелокупне саге уочи Аустралијан опена, а која је започета одузимањем визе Новаку Ђоковићу од стране аустралијских власти, имала је позитиван крајњи исход по најбољег тенисера свијета.
Новак Ђоковић у хотелу за имигранте у Мелбурну (Фото: 
Toronto Star) -
Новак Ђоковић у хотелу за имигранте у Мелбурну (Фото: Toronto Star)

Судија Ентони Кели изрекао је пресуду у корист Ђоковића коме је враћена виза, а Аустралија би могла скупо да плати за своје непромишљене поступке.

Према писању аустралијског портала Фокс спортс, неосновано затварање српског тенисера и хаос које је оно изазвало, би аустралијске пореске обвезнике могло да кошта око 500.000 долара, на основу судских трошкова.

Партнер познате адвокатске фирме Тхомсон Геер Лаwyерс, Џастин Квил, сматра да би овај случај могао да се додатно одужи и послије изрицања пресуде и да ће што дуже он траје, више и коштати Аустралију.

– Ако не буде жалбе, трошкови ће вјероватно бити око 250.000 долара. Ипак, ако је буде, трошкови би могли премашити 500.000 долара – рекао је Квил уочи суђења и додао:

- Ако Новак сутра побиједи пред судом, 250.000 долара ће отићи на државне адвокате и вјероватно неколико стотина хиљада Ђоковићу да плати своје правне трошкове. Тако се приближавамо суми од пола милиона и то само ако не буде додатне жабле.

Квил је такође предвидио исход суђења, истакавши да очекује да српски тенисер добије овај спор. То се на крају и десило, а сада остаје да се види какве ће консеквенце сносити Аустралија.