latinica  ћирилица
11/01/2022 |  07:38 ⇒ 08:15 | Аутор: РТС

АТП: Подржавамо одлуку суда

АТП се огласио званичним саопштењем поводом "случаја Ђоковић", подржавши судску пресуду којом је поништена одлука Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића.
Тенис  (илустрација) -
Тенис (илустрација)

Асоцијација тениских професионалаца први пут се огласила откако је Новак Ђоковић стигао у Аустралију, што значи да је кровној тениској организацији било потребно шест дана да да своје виђење о ситуацији која је претходних дана била најважнија спортска тема на свијету.

АТП у званичном саопштењу на свом сајту истиче да "цијени жртву коју је аустралијски народ поднио од почетка пандемије вируса корона", али да су дешавања претходних дана "подвукле потребу за јаснијим разумијевањем, комуникацијом и примјеном правила".

- Путујући за Мелбурн, јасно је да је Новак Ђоковић вјеровао да му је загарантовано потребно медицинско изузеће које је у складу са прописима за улазак у земљу. Серија догађаја који су довели до саслушања у понедјељак били су штетни на свим фронтовима, укључујући Новаково здравље и припрему за Аустралијан опен - наводи се у саопштењу.

У саопштењу АТП-а стоји да подржавају одуку суда у понедјељак и да се радују предстојећим двијема недјељама тениса.

На крају саопштења наводи се да АТП снажно препоручује вакцинисање свих играча на Туру, за које вјерују да је кључно за тенис у условима пандемије и додаје се да је 97 одсто тенисера из првих 100 вакцинисано прије првог гренд слема у сезони.