latinica  ћирилица
11/01/2022 |  07:39 | Аутор: РТС

Ђоковић тренира, чека потез власти и жријеб за АО

Новак Ђоковић тренира у "Род Лејвер арени" и припрема се за почетак учешћа на Аустралијан опену. Новак чека жријеб за први Гренд слем сезоне, али и одлуку власти о његовој депортацији.
Ђоковић у Мелбурну (фото: twitter.com/DjokerNole) -
Ђоковић у Мелбурну (фото: twitter.com/DjokerNole)

У Аустралији трају спекулације на реакцију владе на одлуку суда.

 - Трају спекулације да ли ће влада реаговати на одлуку суда и да то може бити у наредним данима, што може бити притисак на Новака и на његове партије. Јутрос је водећи правни експерт за имиграционо право Џастин Хил рекао је да је одлука суда била једина исправна одлука и да је ово срамота за Аустрилију, те да је судија Кели осветлао образ те земље и народа - рекао је Саша Јанковић, новинар РТС-а.

- Новак наставља да тренира у Род Лејвер арени. Оно што је занимљиво је да је судија Кели у завршној ријечи након пресуде, изричито рекао да мора бити обавијештен о наредним потезима владе. Уколико дође до нових потеза, експресно би било заказано ново суђење - додаје Јанковић.

Поводом "случаја Ђоковић", званичним саопштењем се огласио и АТП, подржавши судску пресуду којом је поништена одлука Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића.

Жријеб за Аустралијан опен биће одржан у четврак, 13. јануара око девет часова по српском времену.

Ђоковић ће у Мелбурну покушати да одбрани титулу и тако освоји десети Аустралијан опен и рекордни 21. трофеј на Гренд слем шампионатима.