latinica  ћирилица
11/01/2022 |  08:41 ⇒ 09:14 | Аутор: РТРС

Болић: Ђоковићеве муке одраз политичке ситуације у Аустралији (ВИДЕО)

Ђоковићеве муке у посљедњих седам дана одраз су политичке ситуације у Аустралији, каже Александар Болић, спортски директор Тениског савеза Србије, гостујући у нашем Јутарњем програму.

- Прича која није још увијек завршена. Пребацује се лоптица са једне стране на другу, али вјерујем да је крај извјестан - наглашава Болић.

По много чему виђено је неколико апсурдних ситуација на тлу Аустралије.

- Видјели сте, није само Новак имао проблеме. Чешку тенисерку су ухапсили и депортовали из Аустралије, иако је тамо играла претходн турнир. Тешко ће се опрати од овог случаја аустралијске власти у наредних неколико година - тврди Болић.

Иако је неколицина тенисера стала уз Новака, чини се да је изостала масовна подршка најбољих. 

- Тенис је индивидуалан спорт, и није изненађење што врхунски играчи нису пружили подршку Ђоковићу. Чак и Надал оно што је рекао јуче, боље да није рекао. АТП се огласио послије шест дана, имају своју политику, и чекали су да виде шта ће се догодити па да коментаришу ситуацију. Све то може само бити додатни мотив Ђоковићу - наглашава Болић и додаје: 

- Сада је најважније да му се неставља велики притисак на плећа, јер очекивања су таква, да ако игра мора освојити, а послије свега биће то јако тешко - поручује спортски директор Тениског савеза Србије.  

Џон Изнер је поручио Ђоковићу да освоји 10. Аустралијан опен и више се никада не врати на тај континент

- Треба бити рационалан. Зашто не би дошао тамо гдје је имао највеће успјехе. Отац Срђан рекао је да ће освојити још 10, нека освоји само један и најбољи је. Он је већ сада најбољи, и то свако објективан види и каже. Не постоји ни један једини статистички критеријум који га нје ставља на позицију најбољег свих времена - закључио је Александар Болић.