latinica  ћирилица
11/01/2022 |  11:29 | Аутор: Агенције

Арсенал заинтересован за Влаховића

Фудбалски клуб Арсенал ће учинити све да у овом прелазном року доведе српског репрезентативца и нападача Фиорентине Душана Влаховића, преносе енглески медији.

Менаџер тима из Лондона Микел Артета види Влаховића као идеално рјешење за свој напад пошто је практично отписао Пјера-Емерика Обамејанга.

Како се наводи, Фјорентина за нападача, којем уговор истиче у јуну 2023. године, тражи обештећење од 70 милиона евра, Влаховић жели годишњу плату од 19 милиона евра, као и уговор на пет година, док његови агенти за трансфер траже 18 милиона евра провизије.

Арсенал може финансијски да одговори захтјевима овог трансфера, а спремни су и да појачају тим да би били што конкурентнији у Премијер лиги, као и потенцијално у Лиги шампиона.

Италијански медији наводе да је Јувентус јако заинтересован да доведе Влаховића у Торино, поготово због чињенице да је нападач Федерико Кијеза покидао укрштене лигаменте кољена.

Предсједник Фиорентине био је на удару навијача клуба из Фиренце када је продао Кијезу у Јувентус, а навијачи су већ поручили да неће дозволити Влаховићев одлазак у Торино.

Душан Влаховић је у Фиорентину стигао у љето 2018. године из Партизана за само два милиона евра, а за клуб из Фиренце је постигао 47 голова на 106 утакмица.