latinica  ћирилица
11/01/2022 |  11:51 | Аутор: Агенције

Рукометаши Србије крећу пут Сегедина на ЕП

Рукометаши Србије данас крећу пут Сегедина на Европско првенство, које се од 13. до 30. јануара одржава у Мађарској и Словачкој.

Након двонедјељних припрема у СЦ Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, проблемима са вирусом корона, селектор Србије Тони Ђерона саопштио је списак рукометаша који крећу у Сегедин, гдје ће српска селекција у групи Ц одмјерити снаге са репрезентацијама Украјине, Хрватске и Француске.

На списку су Владимир Цупара, Милан Бомаштар, Тибор Иванишевић, Младен Шотић, Урош Борзаш, Петар Ђорђић, Марко Милосављевић, Лазар Кукић, Ђорђе Ђекић, Милош Орбовић, Михајло Митић, Дарко Ђукић, Богдан Радивојевић, Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек, Живан Пешић и Вукашин Воркапић.

Како је навео Рукометни савез Србије, Стеван Сретеновић је добио негативан налаз на посљедњем ПЦР тестирању, па ће након љекарских прегледа бити познато да ли се придружује екипи на путу за Сегедин.

Очекује се и исход тестирања и љекарских прегледа Вање Илића, па ће у складу са тим бити познато да ли се придружује репрезентацији уочи прве утакмице против Украјине.

Капитенску траку ће у одсуству Немање Илића носити Мијајло Марсенић.

Рукометаши Србије први меч играју 13. јануара против Укрјаине од 18 часова, два дана касније ривал је Хрватска од 20.30, док ће 17. јануара у истом термину играти против Француске.