latinica  ћирилица
11/01/2022 |  13:28 | Аутор: СРНА

Хркаловићева остаје у притвору, одбијена жалба њених бранилаца

Апелациони суд у Београду одбио је жалбе бранилаца бившег државног секретара Министарства унутрашеих послова /МУП/ Србије Дијане Хркаловић на рјешење Посебног одјељења Вишег суда у Београду којим јој је 24. децембра поново одређен притвор, потврдила је за београдске медије портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић.
Дијана Хркаловић - Фото: blic.rs
Дијана ХркаловићФото: blic.rs

Хркаловићева је најприје била у притвору два мјесеца, а 10. децембра прошле године пуштена је да се брани са слободе пошто је тужилаштво за организовани криминал против ње поднијело оптужни приједлог суду.

На одлуку о укидању притвора жалило се тужилаштво, а Апелациони суд је усвојио жалбу и наложио да се тај приједлог поново размотри.

Хркаловићевој је након тога поново одређен притвор 24. децембра одлуком Специјалног суда, а као разлог је наведена опасност од бјекства.

Она се терети због два кривична дјела трговине утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

Осим Хркаловићеве, на оптужници су и начелник одјељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића и бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, за које је тужилац тражио по двије године затвора.