latinica  ћирилица
11/01/2022 |  14:43 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Милић: За осуду сваки вандализам

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић осудио је данас сваки чин вандализма којим се уништава туђа имовина и шаљу поруке мржње, као и све поступке који се могу окарактерисати као провокација у срединама попут Брчког.
Градоначелник Брчког Синиша Милић - Фото: СРНА
Градоначелник Брчког Синиша МилићФото: СРНА

Коментаришући уништавање графита сребреничким жртвама у ноћи између суботе и недјеље, 8. и 9. јануара, на мезарју Ивици, али и покушај да се 25. новембар прослави у насељу Илићка, гдје већински живе Срби, Милић је изјавио Срни да то нису патриотски чинови.

- Ко год да је то учинио, поступци уништавања туђе имовине и прецртавање графита којима се шаљу поруке мржње морају наићи на осуду јавности у Брчком. То није патриотски чин, баш као и махање заставама у дијелу града гдје се не обиљежава одређени празник - рекао је Милић.

Он је нагласио да Полиција дистрикта Брчко ужива апсолутну подршку у свим, а посебно активностима чији је циљ да се осигура мирно и безбједно окружење и заштита имовине.

- Врхунски чин патриотизма јесте чињење добрих дјела и љубав према свом народу, уз пуно уважавање и поштовање другог и другачијег - навео је Милић.