latinica  ћирилица
11/01/2022 |  17:39 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Јујићева потписала уговоре у вриједности 275.000 КМ и о суфинансирању пројеката у три општине

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас уговоре са представницима удружења грађана којима су одобрена средства гранта за 2021. годину за суфинансирање пројеката, програма хуманитарних организација, а укупно је додијељено 257.000 КМ.
Јујићева потписала уговоре - Фото: СРНА
Јујићева потписала уговореФото: СРНА

Уговори су потписани у Бањалуци са Каритасом у Републици Српској, добротворним друштвима Мерхамет у Републици Српској, хуманитарном друштву Коло српских сестара, удружењима и организацијама цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата, те са представником Удружења Дванаест беба, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

- Значај ових организација је непроцјењив јер оне пружају материјалну, социјалну, правну и другу врсту помоћи својим корисницима - истакла је Јујићева.

Јујићева је навела да се овим наставља пракса редовне додјеле средстава хуманитарним организацијама и удружењима грађана који брину о различитим категоријама становништва.

Потписници уговора захвалили су ресорном Министарству за вишегодишњу подршку и додјељена средства, која су и те како значајна за њихов рад.

Уговори о суфинансирању пројеката у Језеру, Источном Дрвару и Петрову

Министарка управе и локалне самоуправе потписала је и уговоре са начелницима три општине из категорије неразвијених и изразито неразвијених - Језеро, Источни Дрвар и Петрово о суфинансирању пројеката у висини од 45.900 КМ.

Јујићева је рекла да је Влада данашњим потписивањем уговора у Бањалуци подржала реализацију 15 пројеката у протеклој години, чија укупна вриједност износи 1.037.997 КМ, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Пројекти неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе суфинансирју се ради тога да се допуне властити извори финансирања пројеката у процесу одобрених средстава код домаћих и међународних организација, домаћих и страних инвестиционих фондова који финансирају пројекте локалних самоуправа.