latinica  ћирилица
11/01/2022 |  21:14 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Ко ће забављати грађане за православну Нову годину?

Поводом прославе православне Нове године, у више градова Српске предвиђен је организовани дочек 13. јануара.
Православна нова година (Фото: илустрација / РТРС) -
Православна нова година (Фото: илустрација / РТРС)

Бањалучани и гости тако ће у Нову годину по јулијанском календару ући уз пјевачицу етно и духовне музике Даницу Црногорчевић.

Концерт ће бити одржан у порти Храма Христа Спаситеља у 21.00.

Прије концерта Данице Црногорчевић, наступиће Павлина Радовановић из Ораховца са Косова и Метохије, АНИП "Веселин Маслеша", КУД "Пелагић", хор "Јединство" и група "Дар".

У Требињу ће, на Тргу слободе, наступити Ансамбл националних игара "Јован Дучић" и пјевач Игор Вукојевић.

Како је најављено из градске Туристичке организације, требињски ансамбл наступиће сплетом традиционалних игара и пјесама, уз фолклорни ансамбл "Дукати" од 21.00 час.

- У наставку програма, од 22.15 познати поп-пјевач Игор Вукојевић, уз извођење бројних познатих хитова популарне музике, присутне ће увести у Нову православну 2022. годину - навели су из Туристичке организације.

Организатори дочека православне Нове године су град Требиње и Туристичка организација.

Грађани Бијељине ће православну Нову годину дочекати уз концерт ОК бенда на градском тргу.

Програм ће почети у 21.30 часова у оквиру Зимског корзоа, а од 22.30 часова грађане ће забављати ОК бенд.

Из Градске управе позвали су грађане да у новогодишњој ноћи посјете бијељински Зимски корзо и у веселој атмосфери дочекају православну Нову годину.

Свечани дочек православне Нове године у Источном Новом Сарајеву биће организован на Тргу Републике Србије уз наступ пјевача Дејана Матића.

Почетак концерта је у 22.00 часа, а традиционално биће уприличен и ватромет у поноћ, најављено је из општине Источно Ново Сарајево, која је организатор дочека.

За посјетиоце је обезбијеђено и бесплатно кувано вино.

Дочек је организован и у Дервенти. Прослава уз музику, ватромет и кувано вино на Тргу православља почетеће око 21 час, а пола сата прије поноћи биће служен молебан у Саборном храму Успења Пресвете Богородице.

Подсјећамо, Влада Републике Српске донијела је закључак да петак, 14. јануар, Нову годину по јулијанском календару, прогласи нерадним даном.

У те дане неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе јавна предузећа и установе. Руководиоци наведених органа су обавезни да у току календарске године организују рад због остваривања пуног годишњег фонда радних дана, наводи се у саопштењу.