latinica  ћирилица
12/01/2022 |  08:15 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Јавор преузео дужност градоначелника (ВИДЕО)

У Приједору је јутрос извршена примопредаја дужности између замјеника градоначелника Приједора Жарка Ковачевића и новоизабраног градоначелника Слободана Јавора.
Примопредаја дужности - Фото: РТРС
Примопредаја дужностиФото: РТРС

Јавор је најавио да ће се сутра састати са начелницима одјељења да сагледа ситуацију у општини и стање у одјељењима и буџету како би се могао планирати први квартал.

Он је навео да ће се залагати да се одмах крене у рјешавање инфраструктурних и других проблема суграђана, поручујући да град не смије стајати.

Јавор је изразио жељу да град Приједор буде град свих грађана.

- Морамо сви заједно да се укључимо. Врата општине, као и свих предузећа и установа су широм отворена. У претходном периоду град се отуђио од суграђана и ту лошу праксу мијењамо. Позивам и опозицију да се укључи, да буде корективни фактор, да сви заједно доносимо најбоље одлуке за наш град и наше суграђане, без било каквих подјела. Морамо сви заједно се укључити ако желимо граду вратити статус другог у Републици Српској - рекао је Јавор.

Јавор је најавио да ће сваке посљедње суботе у мјесецу бити организована кафа са суграђанима, којој ће осим њега присуствати и начелници одјељења.

Кандидат СНСД-а Слободан Јавор побиједио је на пријевременим изборима за градоначелника Приједора, који су одржани 12. децембра прошле године, освојивши 13.658 гласова.

Други је био Горан Предојевић из Коалиције "За наш Приједор - ДНС, СДС и ПДП.