latinica  ћирилица
12/01/2022 |  10:17 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Одржан Божићни пријем у касарни Козара (ФОТО/ВИДЕО)

У касарни Козара у Бањалуци одржан је Божићни пријем који је организовао замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић и Канцеларија православног душебрижништва Министарства одбране.
Божићни пријем у касарни Козара - Фото: РТРС
Божићни пријем у касарни КозараФото: РТРС

Пријему је претходила света архијерејска литургија у Цркви Светих новомученика јасеновачких у касарни.

Фото: РТРС

Пријему присуствује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, те бројне званице.

Додик је честитао Божић свим припадницима Оружаних снага БиХ из српског народа, изразивши им захвалност за посвећеност и патриотизам у очувању традиције везане за Републику Српску и Војску Републике Српске.

- Захвалан сам генералима и свим људима који нас представљају на једној издржљивости која се доводи до крајњих граница - истакао је Додик након пријема.

Додик је рекао да су односи у Министарству одбране поремећени од када је министар Сифет Поџић неовлаштено прекинуо заказану војну вјежбу са Србијом.

- Сматрамо да је то урађено тенденциозно против српског народа. У том погледну мислимо да се ти односи неће поправити док се те ствари не доведу у ред - нагласио је Додик.

Фото: РТРС

Околић је, честитајући празнике, рекао је да је ова година у БиХ тешка по сваком питању.

- Ово је вријеме великог празника, вријеме да једни другима опростимо и да заједно поново збијемо редове и да радимо онако како је најбоље за Републику Српску и за наше друштво - рекао је Околић.

Званице на пријему дочекане су уз "Марш на Дрину".

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Фото: РТРС