latinica  ћирилица
12/01/2022 |  12:08 ⇒ 12:11 | Аутор: СРНА

Вучић: Само уједињени можемо да развијамо земљу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Прибоју да Срби и Бошњаци морају да науче дјецу да два народа могу и морају да живе заједно, јер само уједињени могу да развијају земљу и омогуће да иде напријед.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је у обраћању грађанима Прибоја, након обиласка фабрика "Флекс академи" и "Инмолд", поручио да ствари које су се дешавале претходних дана, током новогодишњег и божићног славља, више не смију да се понављају, истичући да држава по питању очувања мира неће имати милости.

- Молим вас да све буде мирно и да прекинемо са инцидентима. Дајте да то лепом речју решавамо, да разумете да морамо да живимо заједно. Бошњаци ће рећи да је ово празна прича и бајка. Не, то није бајка, то је стварна прича, јер је ово земља сваког Бошњака једнако као што је и моја. И то стварно мислим - рекао је Вучић.

Он је навео да се подразумијева да као Србин и предсједник Србије воли Србе, али да не може да замисли Прибој без Бошњака који имају једнака права као и Срби.

- За нас је Прибој испит јесмо ли људи или нисмо. Не сме да нам се догађа да нам деца певају да неко пуца у џамије. Не смемо то да радимо. Поштујемо своју цркву, волимо наше иконе, али тако морамо да поштујемо и наше комшије муслимане и да одемо на Бајрам као што их позивамо на Божић и Ваксрс - рекао је Вучић.

Он је позвао Србе и Бошњаке да покушају да разумију једни друге и да опросте другоме оно што су себи већ опростили.

- Сувише смо мала земља да бисмо имали право на било каве сукобе - поручио је Вучић, додајући да ће полицајци који су пјевали о Сјеници као "новој Сребреници" добити премјештај из Прибоја и да тужилац већ ради свој посао.

Вучић је навео да је држава уложила велика средства у Прибој, од чега је само у путеве инвестирано око осам милиона евра, те најавио да ће бити обезбјеђено још 15 милиона евра за дом здравља, болницу, гимназију и све друго.

Послије обраћања грађанима Прибоја, Вучић је отишао на састанак са представницима политичких партија, обје вјерске заједнице и привредницима.