latinica  ћирилица
12/01/2022 |  13:59 | Аутор: СРНА

Мајкић: Ко без објективног разлога не присуствује прослави шаље лошу поруку

Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да посланици који без објективног разлога не присуствују прослави Дана Републике Српске шаљу лошу поруку, што бирачи треба да санкцинишу на наредним изборима.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

- То се не може ничим објаснити и зато мислим да народ треба о томе да суди - рекла је Мајкићева за Срну, коментаришући недолазак народног посланика Небојше Вукановића на прославу Дана Републике Српске иако је, према сопственом признању, био позван.

Према њеним ријечима, ако изабраници народа нису у стању да дођу на прославу Дана Републике и пруже подршку том дану за који се, како каже, још морамо борити, онда је то порука народу да сљедећи пут кад буде бирао много боље памти шта се дешавало у претходном мандату како не би погријешио приликом избора.

- Још остаје много послова на утврђивању темеља Републике Српске и зато тужно звучи изјава предсједника СДС-а Мирка Шаровића да не треба прославама иритирати - истакла је Мајкићева.

Она пита кога то Република Српска може иритирати прославама - оне који су јој наклоњени или оне који су свом својом снагом против тога да Српска слави и обиљежава свој дан рођења.

- Мислим да су сви показали своје право лице и надам се да ће у времену које долази бирачи памтити и боље бирати на сљедећим изборима - закључила је Мајкићева.