latinica  ћирилица
12/01/2022 |  14:06 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Таминџија: Вукановића не интересује Српска, већ лична корист и промоција

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија изјавио је Срни да то што се народни посланик Небојша Вукановић није појавио на прослави Дана Републике Српске, а био је позван, говори о томе да њега не интересују Српска и њени грађани, већ његова лична корист и промоција.
Илија Таминџија (Фото: banjaluka.net) -
Илија Таминџија (Фото: banjaluka.net)

Он каже да то показује да Вукановић нема своје мишљење или да га креира према својим налогодавцима, односно да преноси ставове својих ментора.

Коментаришући Вукановићеву изјаву да је био позван на прославу Дана Републике Српске, али да није желио доћи, Таминџија је рекао да од Вукановића ништа не чуди, те да он никада не реагује када је ријеч о интересу Републике Српске.

- Да ли сте чули од Вукановића неку његову реакцију када је Република Српска у економском смислу угрожена? У посљедње вријеме биле су изјаве које су директно посљедица по грађане Републике Српске када је ријеч о блокади пројекта Бук Бијела или ХЕ Дабар - навео је Таминџија.

Он сматра да Вукановић није борац за грађане, правду и ред, него супротно од онога како се представља.

Таминџија истиче да прослава Дана Републике није прослава ниједне политичке партије, него слава за све грађане Републике Српске.

- То говори о његовом /Вукановићевом/ односу, да њега не интересују ни Република Српска, ни грађани. Њега интересује само његова лична корист, лична промоција и презентација онога што од њега ментори траже, што је све опет повезано са личним амбицијама - рекао је Таминџија.