latinica  ћирилица
12/01/2022 |  14:38 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Додик: Нападају Српску, а дешавања у Бужиму пролазе незапажено (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да о некоректном односу према Републици Српској говори чињеница да су дешавања у Бужиму прошла незапажено од оних који нападају Српску због Дана Републике.
Свечани дефиле - Фото: РТРС
Свечани дефилеФото: РТРС

- С једне стране је проблем када регуларне полицијске снаге изађу на улицу, гдје су, иначе, сваки дан, а није проблем наоружавање, ново формирање "Зелених беретки" и дешавања у Бужиму… то не изазива никакву реакцију - истакао је Додик.

Он је рекао да је Република Српска навикла на то, да Српска има сигурно окружење и да има апсолутно повјерење у Полицију Републике Српске.

- Ми ћемо заштити сваког грађанина без обзира на вјеру и нацију - истакао је Додик, осуђујући догађаје у Бужиму.

Додик је поручио и да 9. јануар остаје Дан Републике Српске без обзира на то како се било ко односи према томе, па и Стејт департмент.

Коментаришући позиве Стејт департмента да се истражи обиљежавање Дана Републике, Додик је рекао да му је нејасно на који начин то планирају да ураде, питајући шта могу да истраже и шта да ураде.

- Да затворе читав један народ зато што обиљежава Дан Републике 9. јануара? - упитао је Додик и додао да је незабиљежен случај да је једна институција забранила народу да нешто обиљежава и прославља.

- А овдје се Уставни суд, који нигдје у свијету ништа не забрањује, него само каже да нешто није у складу са нечим, дрзнуо да нешто забрањује. Све је неправно, све је изван права и изван Устава БиХ, изван чињеница - рекао је Додик.