latinica  ћирилица
12/01/2022 |  16:13 ⇒ 16:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Одређен ужи избор романа за НИН-ову награду

Жири НИН-ове награде након првог круга од 42 наслова направио је други, ужи избор од 17 у конкуренцији за најбољи роман 2021. године, саопштили су организатори.
Награда за најбољи роман године (фото: НИН) -
Награда за најбољи роман године (фото: НИН)

У конкуренцији за добитника 68. награде часописа НИН, који ће бити познат 24. јануара, сада су "Смртни исход атлетских повреда" Милице Вучковић, "Предео кроз који се пробијам" Бошка Томашевића, "Сампас" Илије Ђуровића и "Оно о чему се не може говорити" Елведина Незировића.

Слиједе романи "Деца" Милене Марковић, "Симптоми" Милице Сниве, "Савршен антиталенат за срећу" Небојше Миленковића, "Шпанска чизма" Владимира Копицла, "Слуз и жуч" Ненада Рацковића, "Из мрака" Бранка Ћурчић, "Мокринске хронике" Срђана В. Тешина и "Како се једе нар" Бојана Бабића.

У НИН-овом списку сачињеном по редосљеду пристизања су и "Поговор" Давида Албахарија, "У ланцима" Нине Савчић, "Царинска улица у Новом Саду" Ласла Блашковића, "Ко је убио Гогоља?" Александра Новачића, и "Попино прасе" Синише Туцића.

Жири ради у саставу Марија Ненезић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић, Бранко Кукић и председник Теофил Панчић, а НИН је саопштио да су покровитељи награде Сбербанк, једна домаћа, као и двије стране компаније, које желе да остану анонимне.