latinica  ћирилица
12/01/2022 |  17:25 | Аутор: Агенције

Хамилтон пријети прекидом каријере

Би-Би-Си наводи да британски возач Луис Хамилтон још није одлучио да ли ће наредне сезоне возити у Формули 1 и да је јако разочаран завршетком прошле сезоне и да се тај осјећај још није промијенио.

Британски јавни сервис тврди да је Хамилтон изгубио повјерење у ФИА јер, како сматра, они су погрешно користили правила за безбједносна возила током трке, што је директно утицало на исход финалног окршаја Хамилтона и Верстапена у којем је Холанђанин  освојио своју прву шампионску титулу.

Наводи се да је Хамилтон чврстог у одлуци да неће сјести у болид све док ФИА јасно не објасни шта се догодило у посљедњем кругу велике награде Абу Дабија, када га је Верстапен престигао и преузео прво мјесто и освојио титулу.

Би-Би-Си сматра да Хамилтон тренутно има пуну подршку свих људи у Мерцедесу и да ће они заједно покушати доћи до "правде", а оно што је можда и најважнији дио текста јесте навод да би се овај вишеструки свјетски шапион могао повући из Формуле 1 уколико не буде задовољан одговором, односно не добије јасно образложење шта се десило у посљедњој трци.

Из ФИА су раније истакли да ће резултате интерне истраге завршити много прије почетка нове сезоне у марту ове године, а прва тестирања за нову сезону заказана су већ крајем фебруара.

Хамилтон је прошле године потписао уговор са Мерцедесом до 2023. године.