latinica  ћирилица
12/01/2022 |  17:42 | Аутор: СРНА

Светислав Пешић преточио богато тренерско искуство у књигу

Селектор кошаркашке репрезетације Србије Светислав Пешић промовисао је данас књигу "Моја игра - Мој пут" у којој је преточио своје богато тренерско искуство.
Промоција књиге Светислава Пешића (Фото:glassrpske) -
Промоција књиге Светислава Пешића (Фото:glassrpske)

Пешић је рекао да је дужи временски период размишљао о томе да искуство преточи у ријечи које могу да буду од помоћи и његовим колегама.

- Мој посао није само да тренирам екипу, да побјеђујем, увијек сам мислио да ми тренери имамо обавезу да знање подјелимо са колегама. Одавно се у мени створила идеја да искуство, успјехе, разочарења преточим у једну књигу - истакао је Пешић.

Књига селектора Србије промовисана је уз присуство великих кошаркашких имена Дејана Бодироге, Владе Дивца, Жељка Обрадовића, Дејана Радоњића, Дина Рађе, Божидара Маљковића, Дејана Томашевића, Ненада Крстића, Милана Гуровића, Предрага Даниловића и других.

О легендарном тренеру ријечи хвале на промоцији имао је Бодирога који се подсјетио сарадње са Пешићем у Барселони.

- Тимским радом и посвећеношћу стигли смо до три трофеја - нагласио је Бодирога.

Путем видео поруке на промоцији се огласио и шпански кошаркашки ас Марк Гасол, који је говорио о томе колико је Пешић био драгоцјен за његову богату каријеру.

Један од гостију на промоцији био је Марко Пешић, који је открио да му је дуго времена требало да оца наговори на овај корак.