latinica  ћирилица
12/01/2022 |  21:30 ⇒ 13/01/2022 | 08:55 | Аутор: РТС

Вучић: Катастрофални потези странаца; Српској отимају земљиште и уводе санкције

Влада Републике Српске и Србије не морају да се слажу по сваком питању, али Србима морамо да помажемо, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу за РТС.
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Александар Вучић (Фото:TANJUG/ RADE PRELIC)

- Ми свој посао радимо, и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Српске Жељка Цвијановић, али и сви опозициони лидери су фер када кажу да Србија и Српска никада нису боље сарађивале. Не морамо ми у свему да се слажемо, наша обавеза је да им помажемо. Имамо наше законе и природне обавезе, не нарушавајући интегритет БиХ - нагласио је Вучић.

Предсједник Србије је нагласио да се не слаже са санкцијама које су уведене против Милорада Додика.

- Свим међународним представницима сам у лице рекао да је то катастрофа. Кажете крив је Додик, а што сте им узели шумарство и пољопривредно земљиште. Објасните ми по ком критеријуму. Да ли је Додик увео армију, пошто сте рекли да је то највећа пријетња. Увели сте санкције, а отимате ентитету Република Српска ствари које им по Дејтонском мировном споразуму припадају. Шта је смисао тога, питам их - истакао је Вучић.

Вучић је изјавио да "никада неће рећи ништа што би могло да нашкоди Српској, нити било коме у Српској".могло да нашкоди.

- Никоме нећу у Српској да наштетим. Шта ме брига шта од мене очекује неко други? Понашам се у складу са интересима Србије. Наш посао је да очувамо стабилност у региону, а не да се додворавамо. Шта год да кажем, никад никоме неће бити довољно добро, ни у Сарајеву, Загребу, Приштини - поручио је Вучић.