latinica  ћирилица
13/01/2022 |  08:22 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Рунић: Спремна сам за референдум, имам подршку грађана Дрвара (ВИДЕО)

Начелница општине Дрвар Душица Рунић, против које је јуче покренута иницијатива за опозив тијесном већином одборничких гласова, рекла је да није изненађена овом одлуком, али да је то учињено против интереса Дрвара и његових грађана.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

- Основни разлог зашто је по други пут за кратко вријеме желе мој опозив су припреме за предстојеће опште изборе, а Дрвар је највећа општина у ФБиХ са највише српских повратника. Ово представља рушење српског јединства и СНСД-а чији сам ја начелник - нагласила је Рунићева, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Она је додала да тренутна већина у Скупштини општине Дрвар води деструктивну политику и да чак нису хтјели разматрати ни Нацрт буџета.

- Само су хтјели смијенити директоре јавних предузећа и извршити мој опозив. На овај начин нећемо ништа добро донијети Дрвару и то сада када напокон имамамо обезбијеђена средства за бројне пројекте, запошљавање и подстицаје у пољопривреди - истиче Рунићева.

Додала је да је спремна за референдум.

Умјесто да кренемо напријед, бавимо се политичком игранком, каже начелница Дрвара и додаје да референдум није њен циљ, али да уколико до њега дође, има огромну подршку народа и да се не боји његовог исхода.