latinica  ћирилица
13/01/2022 |  10:37 | Аутор: РТС

Богдановић међу најбољима у трећем узастопном поразу Атланте (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Богдан Богдановић пружио је веома добру партију у утакмици против Мајамија, али је његова Атланта изгубила на свом терену. Хокси су доживјели трећи узастопни пораз у НБА лиги, гости су тријумфовали резултатом 115:91, упркос томе што је Богдановић био међу најбољим појединцима у свом тиму.

Богдановић је на паркету провео скоро 32 минута и за то вријеме постигао 15 поена (6/14 из игре, 3/11 за три), уз пет скокова и двије асистенције.

Репрезентативац Србије поново је имао слабо шутерско вече, промашио је чак осам покушаја за три и још није на очекиваном нивоу након паузе због повреде, али ни његови саиграчи нису били расположени.

Мајами је то искористио да, послије заостатка у првој четвртини, преузме контролу и до краја сачува предност коју је стекао.

Поред Богдановића, истакао се једино Колинс, који је уписао дабл-дабл (16 поена и 11 скокова), док су исти кошгетерски учинак као српски бек имали још Хантер и Д Јанг.

На другој страни, "врелину" је до побједе носио Тајлер Хиро са 21 поеном, девет ухваћених лопти и 11 успјешних додавања, а Мартин се зауставио на 18 поена и десет скокова.

Хокси су доживјели трећи узастопни неуспјех и сада су 12. на табели Источне конференције са скором 17-23.

Мајами је на одличној трећој позицији и до сада је забиљежио 26 побједа и 15 пораза.