latinica  ћирилица
13/01/2022 |  12:18 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Броћета: Под утицајем хрватских лобија руши се српско јединство у Дрвару

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета изјавио је Срни да су појединци под утицајем хрватских лобија задужени да руше српско јединство и униште подршку Србије и Републике Српске Дрвару.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

-Иницијатива за опозив начелника општине Дрвар Душице Рунић дешава се под вођством интересних група које долазе дубоко из сивих зона и покушавају да разбију српско јединство у Дрвару", рекао је Броћета.

Он је додао да је жалосно што се то дешава у тренутку када је Дрвар у фази напретка.

- У потпуности је консолидован буџет општине Дрвар и извршена је консолидација предузећа чији је оснивач општина. Ово је све учињено захваљујући Рунићевој, која је у потпуности оправдала повјерење које су јој грађани дали на изборима - навео је Броћета.

Он је истакао да очекује да на референдуму Дрварчани поново пруже подршку Рунићевој, која води Дрвар у љепшу будућност.

- С друге стране, постоје људи који су директно под утицајем хрватских лобија који су задужени да руше српско јединство и да униште огромну подршку Републике Српске и Србије Дрвару - указао је Броћета.

Он је напоменуо да је подршка Србије и Српске општини Дрвар остварена управо захваљујући залагању Рунићеве.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић опозвана је јуче са те функције на сједници Општинског вијећа.

Од укупно 17 одборника, за опозив Рунићеве гласало је девет, и то из политичких странака СП, ДНС, СНС ФБиХ, ХДЗ 1990 и Клуб независних одборника.