latinica  ћирилица
13/01/2022 |  12:29 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Бањалука: Свечани ручак за кориснике јавне кухиње

Представници предузећа Поште Српске организовали су данас свечани ручак за кориснике јавне кухиње Хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" у Бањалуци, поводом православне Нове године.
Свечани ручак за кориснике јавне кухиње - Фото: РТРС
Свечани ручак за кориснике јавне кухињеФото: РТРС

Извршни директор за поштанске и шалтерске послове у оквиру предузећа Поште Српске Миленко Вучета рекао је да је циљ ових активности да се пружи подршка онима којима је то најпотребније, али и скрене пажња грађанима и институцијама да прате овакве и сличне позитивне примјере.

- Ово је наша традиционална активност, коју организујемо поводом обиљежавања православне Нове године. У овим тешким временима неопходно је да размишљамо и о осјетљивим категоријама, нарочито у вријеме празника - рекао је Вучета новинарима.

Предсједник Хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" Мирослав Субашић захвалио је представницима предузећа Поште Српске што су омогућили да се за кориснике јавне кухиње организује ручак и за српску Нову годину, који жељно ишчекују.

- Приредили смо богат ручак на којем ће бити између 300 и 500 наших корисника, а припремили смо и мале поклоне, као и музику уживо, како бисмо и најугроженијим категоријама омогућили да осјете празничну атмосферу - рекао је Субашић.

Он је напоменуо да друштво сваки дан, а посебно у вријеме празника, треба да води рачуна о људима који немају од чега да живе.

- Много је и оних који можда и имају код куће шта да поједу, али немају са ким да буду. Све њих данас ћемо угостити и срећан сам због тога- рекао је Субашић.