latinica  ћирилица
13/01/2022 |  13:10 ⇒ 14:36 | Аутор: СРНА

Саманта Пауер наредне седмице у БиХ

Администратор Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/ Саманта Пауер боравиће од 19. до 21. јануара у посјети БиХ како би истакла чврсто опредјељење САД за промоцију помирења, најављено је из Амбасаде САД у БиХ.

Током посјете Пауерова ће се састати са локалним партнерима УСАИД-а из невладиног сектора у оба ентитета и свих етничких група.

У плану је да Пауерова има састанке са званичницима у власти, представницима цивилног друштва и младим активистима, новинарима који се баве истраживачким новинарством, борцима за заштиту животне средине, привредницима који се налазе на челу малих предузећа, те преживјелима из рата у БиХ.

Пауерова ће током посјете још једном истаћи опредјељење САД за партнерство са грађанима БиХ док настоје изградити демократску и просперитетну будућност у стабилној, функционалној БиХ коју чине два ентитета, три конститутивна народа и сви остали грађани, наведено је у саопштењу.

- Својим ангажманом истаћи ће чврсто опредјељење САД за промоцију помирења, борбу против корупције, подршку грађанском активизму, промоцију демократских реформи и владавине закона, те стварање нових економских прилика за грађане БиХ - истакнуто је у саопштењу.

Из америчке Амбасаде у БиХ наводе да ће Пауерова током посјете нагласити потребу да сви актери у БиХ раде на јединству и јачању заједничких настојања да се за све грађане БиХ изгради безбједна и стабилна будућност.