latinica  ћирилица
13/01/2022 |  16:44 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Аустралијанаци би радије депортовали премијера него Ђоковића

Једна од анкета у Аустралији показала је да би више од 50 одсто Аустралијанаца прије депортовало из земље премијера Скота Морисона, него најбољег тенисера свијета Новак Ђоковић.

У анкети портала "Double Bay Today" учествовало је 5.600 Аустралијанаца, а за депортацију Морисона гласало је 52 одсто испитаника.

Један од испитаника рекао је да, иако није фан Ђоковића, сматра да је начин на који се према њему односила федерална влада срамотан за све Аустралијанце.

Новинари су питали Морисона да прокоментарише резултате анкете, али је он то одбио. Премијер Аустралије био је један од главних заговорника Ђоковићеве депортације из земље.

Ђоковић се налази под истрагом граничних власти због процедуралних грешака приликом доласка у земљу, односно нејасноћа у медицинској и путној документацији, иако је добио такозвано медицинско изузеће да наступи на првом Гренд слем турниру сезоне.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића.

Међутим и након ове судске одлуке Ђоковићев статус у Аустралији још није потпуно јасан, а коначна одлука о томе је у рукама министра за имиграције Алекса Хока, који има дискреционо право да му укине визу и наложи да напусти земљу.

Аустралијски медији преносе да ће Ђоковићев адвокатски тим уложити жалбу и поново ићи на суд ако министар за имиграцију одлучи да га депортује.

Данас је обављен жријеб за први Гренд слем сезоне и Ђоковић ће на почетку играти против српског тенисера Миомира Кецмановића. У Ђоковићевој половини жријеба су Александер Зверев и Рафаел Надал.

Најбољи свјетски тенисер наставио је са припремама за Аустралијан опен и одржао је нови тренинг на терену "Род Лејвер арене".

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, а у мушкој конкуренцији титулу би требало да брани Ђоковић.