latinica  ћирилица
13/01/2022 |  19:41 ⇒ 20:18 | Аутор: Б92

Рукометаши Србије стартовали побједом

Мушка рукометна репрезентација Србије на сјајан начин отворила је Европско првенство, убједљивом побједом над Украјином резултатом 31:23 (17:11).
Србија - Украјина   (Foto:rs.sputniknews.com) -
Србија - Украјина (Foto:rs.sputniknews.com)

Комплетно издање "орлова" у дворани "Пик" у Сегедину с правом може да радује све поклонике рукомета, јер је све било на изузетном нивоу на обје стране терена, наводи Б92.

Поред свих проблема са зараженим играчима, овај тријумф је важан јер се отварају врата друге фазе, а њу ће изабраници Тонија Ђироне покушати да изборе кроз дуеле са Хрватском у суботу и Француском у понедјељак.

Ове двије селекције се састају касније током вечери у "рукометном класику".

Иако од почетка 2022. године српски играчи нису имали планиран број заједничких тренинга, уиграности не мањка, а може само да храбри како ће све то изгледати када се у строј буду вратили браћа Илић, Абутовић и остали...

Украјина јесте била аутсајдер, али у каквом год издању да је била ове вечери, против разигране Србије није имала никакву шансу.

Одбрана је била гранитна, а предводио ју је млади голман Милан Бомаштар, са девет одбрана у првом полувремену, да би га у другом замијенио Владимир Цупара.

Сјајна су била и крила, Шотић са лијеве, односно, Ђукић и Радивојевић са друге стране, али највеће охрабрење доносе бекови и, првенствено, игра средњака Лазара Кукића.

На полувремену је разлика износила шест голова (17:11), а у другом дијелу је константно расла и било је неминовно да ће брзо постати двоцифрена.

То се и десило средином другог полувремена, поготово када је на гол стао Цупара.

За играча утакмице проглашен је Лазар Кукић.