latinica  ћирилица
13/01/2022 |  20:30 ⇒ 21:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Ракетирана америчка амбасада у Багдаду (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање четири ракете циљале су америчку амбасаду у јако утврђеној "зеленој зони" Багдада, саопштила су данас два неименована ирачка безбједносна званичника.
Ракетирана америчка амбасада - Фото: Тwitter
Ракетирана америчка амбасадаФото: Тwitter

Званичници су саопштили да су три пројектила пала унутар периметра америчке амбасаде, а да је један од њих погодио школу која се налази у оближњем стамбеном комплексу, преноси агенција АП.

Како наводи америчка агенција, званичници су говорили под условом да остану анонимни, јер нису били овлашћени да разговарају са медијима.

У саопштењу ирачке војске наводи се да су дјевојка и жена повређене у нападу, као и да су ракете лансиране из насеља Дора у Багдаду.

Како се наводи, једна ракета је пала у школу, али детаљи напада нису прецизирани у саопштењу. Није наведено да ли је то ракета која је ранила жену и дијете. 

Свједоци догађаја су рекли да су чули одбрамбени систем амбасаде Ц-РАМ који би требало да открије и уништи током напада долазеће ракете, артиљеријске и минобацацке гранате.


Како наводи АП у извјештају, ово је најновији у низу напада ракетама и дроновима од почетка године, а усмјерени су на америчко присуство у Ираку.


Прошлог четвртка серија напада била је усмјерена на америчке трупе у Ираку и Сирији.

Ракете су погодиле ирачку војну базу у којој су биле смјештене америчке трупе у западној провинцији Анбар и главном граду, наводи АП.