latinica  ћирилица
14/01/2022 |  07:17 | Аутор: СРНА

Опрезно возити због поледице

У Републици Српској и Федерацији БиХ поледица је на већини путева због ниске температуре ваздуха и мраза, посебно у вишим планинским предјелима, гдје мјестимично има и угаженог снијега, па је потребна опрезнија вожња, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

 Због активираног клизишта, саобраћај се једном траком одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном правцима Бистрица - Подграб и Укрина - Горња Вијака.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу "Чељиговићи" и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу "Угар".

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног правца Бањалука - Стари Мајдан два, те на регионалном путу Угљевичка Обријеж - Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", као и на дионици Шипово - ентитетска граница /Ново Село/.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу гранични прелаз Вардиште - ентитетска граница Ново Горажде - ентитетска граница Устиколина - Гацко, на дионици ентитетска граница Станић Ријека - ентитетска граница Каруше, те на правцу ентитетска граница Станић Ријека - ауто-пут - Бањалука - Сим Импекс.

У ФБиХ због радова у тунелима Црнаја и Скела на правцима Коњиц-Јабланица и Јајце - Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Успорен је саобраћај и на правцима: Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.