latinica  ћирилица
14/01/2022 |  09:40 ⇒ 10:00 | Аутор: РТС

Премијер Аустралије: Укидањем визе Ђоковићу министар заштитио грађане

Премијер Аустралије Скот Морисон прокоментарисао је одлуку да се Новаку Ђоковићу поново поништи виза.

Морисон је подржао министра Алекса Хока истакавши да је одлука начин да се на још један начин заштите држављани Аустралије.

Аустралијске власти поново су поништиле визу Новаку Ђоковићу послије одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока. Хок је преломио послије неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу.

Морисон је истакао да је министар за имиграције Алекс Хок добро размислио и донио одлуку у најбољем интересу грађана.

- Видио сам одлуку министра за имиграције о укидању визе господину Новаку Ђоковићу. Вјерујем да је након пажљивог разматрања, министар одлучио да поништи визу господину Ђоковићу на на основу здравствених разлога и општег добра, јер је тако у јавном интересу - рекао је Морисон.

Морисон се потом осврнуо на све кроз шта су прошли Аустралијанци.

- Пандемија је била невјероватно тешка за сваког Аустралијанца, али смо остали да се држимо заједно и сачували смо животе и средства за живот. Заједно смо успјели да остваримо да имамо једну од најмањих стопа смртности, најјачу економију и највиши проценат вакцинације на свијету -рекао је Морисон.

Додао је и да се одлуком о укидању Новакове визе не мисли само на њега, већ да држава води рачуна о другима.

- Аустралијанци су се толико жртвовали током пандемије и са правом очекују да резултати те жртве буду заштићени. То је оно што је министар урадио данашњом одлуком - поручио је Морисон.

Први човјек Федералне владе истакао је да се и на овај начин чувају животи Аустралијанаца, одржавањем јаке граничне политике.

- Наша јака гранична политика сачувала је Аустралијанце безбједнима, прво од ковида, а онда и током пандемије. Због очекиваних правних процеса који се одвијају, нећу више коментарисати ову тему - закључио је премијер Аустралије.