latinica  ћирилица
14/01/2022 |  13:50 ⇒ 20:45 | Аутор: СРНА

У суботу смањење облачности са сунчаним интервалима

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује смањење облачности са више сунчаних периода, уз мали раст дневне температуре ваздуха.

Јутро ће бити хладно са слабим мразом, на истоку, централним предјелима и сјеверозападу претежно облачно, а на југу и сјевероистоку ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће доћи до смањења облачности са више сунчаних периода, посебно на југу, уз мали пораст дневне температуре ваздуха.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до три степена, на југу до пет, у вишим предјелима од минус седам, а највиша дневна од три до осам, на југу до 12, а у вишим пределима од минус три степена Целзијусова.

Дуваће слаб вјетар, сјеверног смјера, а у Херцеговини слаба бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус четири, Сарајево и Бугојно минус један, Чемерно и Рудо нула, Вишеград један, Јајце два, Фоча, Мркоњић Град, Соколац и Бихаћ три, Зворник и Зеница четири, Добој, Тузла и Сански Мост шест, Гацко и Дрвар седам, Хан Пијесак, Рибник и Србац осам, Бијељина девет, Бањалука 10, Неум и Градачац 11, Мостар, Билећа и Ливно 13, те Требиње 15 степени Целзијусових.