latinica  ћирилица
14/01/2022 |  16:27 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Спот "Једина Српска" поново на Јутјубу (ВИДЕО)

Спот за пјесму Београдског синдиката и Данице Црногорчевић "Једина Српска" поново је постављен на Јутјуб.
Једина Српска -
Једина Српска

Вођа групе Београдски синдикат Феђа Димовић саопштио је да је спот поново постављен, овај пут на БС канал.

Подсјећамо, Јутјуб је првобитно скинуо спот за пјесму по наводном захтјеву власника појединих снимака Драгана Радовића, иако он тај захтјев није ни поднио.

Београдски синдикат и Даница Црногорчевић на свечаној академији поводом Дана Републике, 8. јануара, премијерно су извели пјесму "Једина Српска" посвећену прослави 30 година од оснивања Републике Српске.

У опису пјесме наведено је да је настала као жеља ових умјетника да се својом музиком бар мало одуже народу Републике Српске за страдање и терет који су поднијели у одбрани слободе, вјере и националног идентитета цијелог српског народа.

- Годинама уназад Српска је за све нас била бастион српства. Хвала нашем страдалном народу из Републике Српске што је у овим тешким годинама прогона и притисака који и даље трају, очувао живим Косовски завет и завете наших богоносних отаца Светог Саве и Светог Симеона. Шта год да каже сила која нам прети, ми смо своје јединство већ остварили у љубави, духу, крви и телу нашег Господа Исуса Христа - навели су аутори.