latinica  ћирилица
14/01/2022 |  16:46 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Добри односи Српске и Србије међу најважнијим приоритетима СНСД-а

Добри односи Републике Српске и Србије су међу најважнијим приоритетима политике СНСД-а, саопштено је данас из ове странке.
Зграда СНСД  (фото:DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA) -
Зграда СНСД (фото:DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA)

Из СНСД-а истичу да су односи Српске и Србије претходних година достигли највиши ниво кроз политичко разумијевање, планске активности на реализацији заједничких пројеката од стратешког значаја, посебно у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике.

- СНСД поздравља подршку и допринос Србије развоју локалних заједница у Републици Српској кроз различите пројекте, чиме је дала немјерљив допринос свеукупном развоју Републике Српске и настојањима наших институција на прављењу бољих услова за живот наших грађана - наведено је у саопштењу.

Из ове странке поздрављају опредјељење Српске и Србије да и даље заједнички раде на унапређењу међусобних односа, у функцији чега су и данашњи разговори српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића.

Како наводе, СНСД сматра да о сваком конструктивном приједлогу, важном за побољшање позиције Републике Српске и српског народа у цјелини, треба разговарати.

- Сигурно је да ће додатном оснаживању наших свеукупних односа допринијети и данас договорени Велики сабор Србије и Српске, као и заједничка сједница двије владе - наведено је у саопштењу Савеза независних социјалдемократа.