latinica  ћирилица
14/01/2022 |  17:20 ⇒ 17:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Нове одлуке Кризног штаба Србије

Број грађана позитивних на вирус корона све је већи и већи, а епидемиолошка ситуација у Србији изразито је тешка и ванредна, изјавио је данас након сједнице Кризног штаба покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и апеловао на све да поштују важеће мјере.
Сједница Кризног штаба Србије - Фото: ТАНЈУГ
Сједница Кризног штаба СрбијеФото: ТАНЈУГ

Гојковић је пренио да је Кризни штаб одлучио да се трајање карантина за заражене смањи са 10 на седам дана, због лакшег облика обољења, а како би се грађани што прије вратили на посао.

Такође, одлучено је да се вријеме између друге и треће дозе вакцине смањи на три мјесеца.

Гојковић је рекао и да омикрон сој доминира у Србији и да је договорено смањење цијена тестова на сопствени захтјев, па ће пи-си-ар тестови умјесто 9.000 коштати 6.000 динара, а антигенски умјесто 3.500 – 1.800 динара.

Када је ријеч о другом полугодишту у школама, Гојковић је рекао да од понедјељка ученици основних школа у Војводини настављају наставу непосредно, док војвођански средњошколци крећу на комбиновани вид наставе.

О почетку другог полугодишта у школама у централној Србији одлучиваће се у уторак, а Гојковић каже да су најближи рјешењу по узору на Војводину.

Додао је да је у том случају проблем и регистрована појава грипа, којег није било прошле године.

Гојковић је истакао и да омикрон сој доминира у Србији.