latinica  ћирилица
14/01/2022 |  17:46 ⇒ 15/01/2022 | 10:02 | Аутор: Вечерње новости

Вучић жестоко одговорио Морисону: Зашто се иживљавате над Србином Новаком? (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће се Србија борити за Новака Ђоковића, као и да српском народу никада нису успјели да узму срце, понос и достојанство.
Александар Вучић и Новак Ђоковић -
Александар Вучић и Новак Ђоковић

Поштовани грађани Србије, суочили смо се са много проблема и притисцима у региону и из цијелог свијета, али оно што нама као народу никада нису успјели да одузму је наше срце, понос и достојанство, поручио је предсједник Србије.

- Ово говорим због свега што се збива у Мелбурну у Аустралији и не зато што ме занима добијање било каквих политичких поена, јер никада се нисам китио туђим перјем, али напади на Новака Ђоковића, држављанина Србије, на Србина, грађанина ове земље из нама непознатих разлога достигли те размјере, да је немогуће за мене а да се не огласим и да не кажем само шта мислим, већ и шта је наш одговор Аустралији. Вјероватно не бих ни ријеч рекао да послије поновљене одлуке аустралијских власти да се укине виза Новаку Ђоковићу, да се није огласио премијер Аустралије Скот Морисон који је рекао да је задовољан и да поздравља одлуку укудања визе најбољег свјетског тенисера, Србина Новака Ђоковића - рекао је Вучић и додао:

- Зачуђен сам, прије свега, због чињенице да прво такве одлуке доносе извршни органи власти, а послије правоваљаних одлука судских органа власти. Неријетко нам држе придике о томе шта је владавима права. Можете ли да замислите како би то изгледало када би у Србији неки министар могао да поништи одлуке судија. Ја бих ствари вратио на нешто још важније. Ако сте хтјели Новкау да забраните да по 10. пут освоји трофеј у Мелбурну, зашто га нисте вратили одмах, зашто му нисте рекли да није могуће да уђе у вашу земљу, зашто га млатретирате и иживљавате, не само над њим већ и над његовом породицом, већ над цијелом нацијом, слободарском и поноситом. Је ли то потребно да би добили неке изборе, је ли вам то потребно да би се додворили својој јавности? Е, па, појавио се један предс,едник из једне мале земље који то све да каже једном великом премијеру из једне велике земље. Знате зашто смијем? Јер говорим истину и зато што и ви знате да вам говорим истину. Ми ћемо се борити за Новака Ђоковић и то што ћете га малтретирати дан, два, пет, мање или више неће промијенити суд нашег народа о народу у Аустралији којег изузетно цијенимо, али ни о Новаку Ђоковићу.

Ту се предсједник Србије није зауставио:

- Ви можете писате стотине и хиљаде текстова најгорих могућих о њему, али он ће остати најбољи тенисер свих времена и увијек ће бити у нашим срцима. А ви који мислите да малтретирањем и иживљавањем нешто постижете никада нећете прићи не Новаку Ђоковићу, него било којем обичном човјеку и вашег и нашег поноситог народа. Србија ће бити уз Новака и Србија ће умјети да вам одговори много љепше се понашајући него што се ви понашали према Новаку Ђоковићу. Поштујући све оно што значи адектватно представљање једне земље. Живела Србија! Новаче, ми смо уз тебе!

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)