latinica  ћирилица
14/01/2022 |  18:01 ⇒ 18:01 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић имао валидан документ

Доктор Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, рекао је да је најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић имао валидан документ о позитивном тесту на вирус корона, и одбацио је спекулације да се ради о некој врсти преваре, на шта је алудирао новинар Си-ен-ена.

- Уз могућност да будем кривично гоњен од стране Новака Ђоковића, јер по законима Републике Србије, медицинска документација је његово лично власништво. Везано за ово ваше што се појавило у медијима, након објављивања медицинске документације на друштвеним мрежама или гдје већ, ми смо анализирали документ и он је асолутно валидан и та прича је апсолутно јасна - Ђоковић је имао валидан документ коју издаје званична институција Србије да је позитиван на вирус корона. Документ је апсолутно исправан и тачан и издат је од стране надлежне институције Србије - нагласио је Гојковић на конференцији за медије након сједнице Кризног штаба Србије.

Гојковић је затим упитан да открије када је Ђоковићу послат документ о позитивном тесту, пошто је српски тенисер рекао да га није видио на вријеме и да је због тога 17. децембра, дан након што се тестирао, ишао у Тениски савез Србије да уручи награде.

- То ћете да питате Новака Ђоковића, а не мене. Када је отворио мејл, ја не знам. Само могу да кажем да је документ који има - валидан. И могу да кажем да је документ прослијеђен тог дана у касним вечерњим сатима. Шта је он радио послије тога, то више не могу да коментаришем. То је питање за њега и рад државних органа - рекао је Гојковић.