latinica  ћирилица
15/01/2022 |  12:50 ⇒ 19:42 | Аутор: СРНА

Додик: Дезинформације политичког симултанта Шаровића

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је политички симултант Мирко Шаровић који годинама симулира политичку писменост и знање, коментаришући састанак са предсједником Србије Александром Вучићем, по ко зна који пут показао своју политичку неписменост, али и да има више разумјевања за политичко Сарајево и Алијиног сина него за Републику Српску и Србију коју чине један народ.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

- Пред Вучића јуче није био стављен никакав мој захтјев ни молба да он рјешава кризу у БиХ, како то Шаровић дезинформише јавност, већ је ријеч о међусобном информисању и консултацијама - рекао је за Срну Додик, реагујући на јучерашњу изјаву Шаровића, која је услиједила послије састанка српског члана Предсједништва БиХ са Вучићем у Београду.

Додик је истакао да дезинформисање јавности и издајништво Шаровића које је давно препознато у нашем народу, неће моћи да прође упркос његовим менторима изван Републике Српске и пријатељима из федералног Сарајева који би заједно са њим да прекрајају и разграђују Републику Српску.

- Са напола извађеним политичким зубима те оптужбе без покрића на рачун Републике Српске и Србије, чији су се представници састали јуче у Београду, пошто смо један народ, више подсјећају на бапске приче него на памет и мудрост моћних политичара - нагласио је Додик.

Он је додао да Шаровић готово свакодневно, па тако и јуче након састанка са Вучићем, својим изјавама би да урушава самопоуздање и слободарских дух Републике Српске, али и Србије као братске земље.

- Кад се већ бави политиком морао би знати да би било какав атак на Републику Српску био фаталан по све Србе. При ријечи атак мислим и на атак менталног и моралног политичког шљама коме нажалост припада и Шаровић, а чије издајништво представља опасност за Републику Српску и за њену будућност - рекао је Додик.

Он је додао да је Шаровић једини политичар из Републике Српске који по узору на Бакира Изетбеговића и сарајевску политичку чаршију, загађује јавни дискурс помињањем рата, при чему тобоже позива на одговорност.

- То је крајње лицемјерно, подмукло и љигаво. Као што је љигава и свјесно пласирана његова лаж о продаји "Електропривреде Републике Српске" у моменту када су се Бакир Изетбеговић и Андреј Пленковић, договорили о покушају заустављања пројекта "Горњи хоризонти". Шаровић добро зна да нема никакве приватизације `Електропривреде Републике Српске` већ да је ријеч о њеном реструктуирању да би ефикасније функционисала - нагласио је Додик.

Он је рекао да је општепознато да је управо у вријеме када је он био предсједник Републике Српске 20 одсто овог предузећа постало приватно.

- Очигледно да је Шаровић, са свим својим изјавама, попут оне јучерашње, показао да није аутентични српски представник док неразумије поруке са јучерашњег састанка мене и Вучића. Изгледа да Шаровића једино добро разумије његов политички пајтоц Бакир Изетбеговић - закључио је Додик.