latinica  ћирилица
15/01/2022 |  14:22 ⇒ 14:28 | Аутор: РТС

Кирјос: Третирамо Новака као оружје за масовно уништење, а он само жели да игра тенис

Аустралијски тенисер Ник Кирјос још једном је стао у заштиту Новака Ђоковића, због свега што је најбољег тенисера свијета снашло пред Аустралијан опен. Третирамо га као оружје за масовно уништење, а он само жели да игра тенис, рекао је Кирјос.

Ник Кирјос често је у прошлости критиковао Ђоковића, али посљедњих дана један је од тенисера који су се потпуно ставили на страну српског аса.

Аустралијанац је тренутно у изолацији, гдје се опоравља од вируса корона, а најавио је да ће играти на првом гренд слему у сезони, који почиње у недјељу.

Кирјос је у једном поткасту говорио о ситуацији са Ђоковићем и критиковао одлуке аустралијских власти.

- Третирамо га као оружје за масовно уништење, а он је овдје буквално да би играо тенис. Ако није једно, онда је нешто друго. То је лудо, жао ми је Новака. Довољан је притисак што се спрема да освоји 21. гренд слем, а поред тог треба да се носи са медијима. Већ је добио судски спор, а онда су га поново затворили, а он покушава да се спреми за турнир. Како смо се понијели према овоме, стварно је срамно - порчио је Кирјос.

Аустралијски тенисер сматра да је највећи проблем у ономе што су грађани Мелбурна преживјели у посљедње двије године.

- Понашање према грађанима Мелбурна у посљедње двије године било је ужасно и разумијем бијес према Новаку што није вакцинисан и што је добио медицинско изузеће. Осјећам да, шта год да Новак уради, само ће рећи "Избаците га из. Он никоме ништа није урадио, он само жели да игра тенис на Аустралијан опену. Веома је важно да буде овде и игра на Ози опену, за људе, за спорт. Спорт приближава људе у кризним временима, као што су ова. Медији су ти који су уништили Аустралијан опен, дијеле људе, а то није оно што је циљ спорта - сматра Кирјос.

Ник је рекао и да жели да Новак освоји турнир и да га нервира што Надал и Циципас критикују најбољег тенисера свијета.

- Ми га третирамо као Новака Ђоковића, а не као људско биће. Замислите како се он осјећа, само жели подршку од других играча. Брате, добија је од мене" -рекао је Кирјос.

 Он је открио да га је Ђоковић контактирао путем Инстаграма.

- Срамота ме је. Не можете бити поносни што сте Аустралијанци док ово траје. Једноставно нисте, ја нисам - рекао је Кирјос.